Relatietherapie met behulp van haptotherapie

Relatietherapie

Elke partnerrelatie doorloopt een aantal fasen. Elke fase kent zijn eigen problemen. Altijd weer raken partners betrokken in het spanningsveld van de verschillen tussen wat ik verlang, en wat jij verlangt, tussen het zelfrespect en het respect voor de ander.

Sommige fasen worden met de nodige hobbels genomen. In andere fasen blijven we steken zonder bij machte te zijn er een wending aan te geven.

Problemen waar je in de verschillende fasen tegenaan kunnen lopen zijn:

Ook kan door ziekte van de partner of een kind, een sterfgeval in het gezin of de familie, ontslag een grote wissel worden getrokken op een partnerrelatie.

Haptotherapie helpt partners door hun aan den lijve te laten ervaren wat bepaalde situaties met hen doet. Door niet alleen te praten over de problematiek maar ook door het doen van ervaringsgerichte oefeningen wordt zichtbaar waar de patronen, knelpunten en valkuilen zitten. Van daaruit kan dan gekeken worden waar er nog ruimte ligt, hoeveel beweging beide partners nog hebben om elkaar uiteindelijk weer te ontmoeten en te zien wie de ander nu werkelijk is.

De eerste sessie van de relatietherapie bestaat altijd uit een uitgebreid intakegesprek om te kijken waar de problematiek zich volgens beide partners afspeelt. De hiernavolgende sessies zullen in het teken staan van ervaringsgerichte oefeningen.

Als u meer wilt weten over wie ik ben en hoe ik behandel, kijk dan bij de therapeut.